Sommaren är en tid för avkoppling och semester, men för vissa företag behöver rekryteringsprocessen fortsätta även under dessa månader. Här är några tips för att hålla rekryteringen igång och effektiv under sommaren:

Planera och schemalägg noga: Se till att ha en tydlig plan och schema för intervjuer och återkoppling, även när nyckelpersoner är på semester. Detta kan innebära att ni behöver vara flexibla med intervjutider och använda digitala verktyg för att hålla kontakten.

Använd digitala verktyg: Utnyttja video- och telefonintervjuer för att hålla processen igång. Verktyg som Zoom, Teams och Google Meet gör det möjligt att genomföra intervjuer även när ni är på olika platser.

Kommunicera tydligt med kandidater: Informera kandidater om eventuella förseningar eller förändringar i processen på grund av semestrar. Genom att hålla en öppen och transparent kommunikation skapar ni förtroende och förståelse.

Genom att vara förberedd och flexibel kan ni se till att rekryteringsprocessen flyter på smidigt även under semestertider. Ha en fantastisk sommar och lycka till med rekryteringen! 🌟

Boka gärna tid för en demo av Ansökningsportals rekryteringsverktyg!