Dagens arbetsmarknad är konkurrenskraftig och det inte bara att lägga ut en jobbannons och hoppas på det bästa. För att attrahera de bästa kandidaterna behöver företaget bygga ett starkt Employer Branding.

Vad är då Employer Branding?
Employer Branding handlar om att skapa en positiv bild av företaget som arbetsgivare. Det betyder att man behöver kommunicera om företagskulturen, värderingar och vad företaget kan erbjuda era medarbetare.
Varför är Employer Branding viktigt för rekrytering?

Många fördelar skapas vid rekrytering om företaget har ett starkt Employer Branding:
– Fler relevanta kandidater som är intresserade av och engagerade i er bransch och era värderingar är mer benägna att söka sig till ert företag.
– Om kandidaten har ett positivt intryck av företaget kan kandidaten besluta sig snabbare för att skicka in en ansökan och man får en snabbare rekryteringsprocess.
– Rekryteringskostnaderna blir lägre, det behövs inte läggas lika mycket resurser på att annonsera och rekrytera om företaget har ett starkt Employer Branding.
– Medarbetarna är mer engagerade och motiverade. Trivsel bland medarbetare gör dem mer produktiva och dem stannar kvar längre i företaget.

Boka en demo idag  och upptäck hur du kan optimera din rekryteringsprocess och hitta de bästa kandidaterna snabbare än någonsin tidigare!